Kort en simpel: God was bij mij!

Jan Kees de Feijter

Mijn dochtertje Allana was nog maar drie jaar toen ontdekt werd dat ze een ernstige vorm van kanker had. Een verschrikkelijk moeilijk en intensief jaar later, kort na haar vierde verjaardag overleed ze. Mijn vrouw, Miriam, maakte twee jaar later een einde aan haar leven. Waarom? Ik weet het niet. Het was een harde tijd.

Wat veel mensen vragen is: ‘Waar was God toen deze verschrikkelijke dingen gebeurden?’ Mijn antwoord is kort en simpel: Hij was bij mij. God was er voor me en zal er altijd voor me zijn.

Op sommige momenten was het heel zwaar voor me. Als ik overdag leuke dingen met de kinderen had gedaan, kon ik mijn verdriet even vergeten. Maar als ik dan ‘s avonds in mijn lege bed moest gaan liggen, of midden in de nacht wakker en besefte dat er een koude, lege ruimte naast me was in het bed, kwam dat verdriet met volle kracht terug. Maar juist op die momenten merkte ik dat God er voor me was. In dat koude, kille bed voelde ik me wegzakken in de warmte van Gods liefde, die me als een warm bad omsloot.

Ook als ik meisjes zie van de leeftijd die Allana nu zou hebben gehad, heb ik verdriet. Echte pijn voel ik als ik kleine kinderen zie, die kaal zijn door chemokuren en gevoed moeten worden met een sonde. Op die momenten vraag ik God: geef dat dit gezin U leert kennen. Want zelf heb ik echt ervaren: Jezus wil er voor je zijn, hoe hoog je nood of hoe diep je pijn ook is.